Змінилися ліцензійні вимоги до суб’єктів охоронної діяльності

Метою вдосконалення нормативного врегулювання охоронної діяльності, залучення до її провадження кваліфікованих працівників, покращання якості охоронних послуг Держкомпідприємництва та МВС внесли зміни до названих Ліцензійних умов.


Так, зокрема встановлено нові кваліфікаційні вимоги до посадових осіб та персоналу охорони суб’єкта охоронної діяльності. Наприклад, керівник охоронної фірми та його заступник повинні мати вищу освіту за спеціальністю «Фінансово-економічна безпека», або вищу освіту та диплом про перепідготовку (свідоцтво про підвищення кваліфікації) за зазначеною спеціальністю, або вищу освіту та досвід роботи не менше 5 років на посадах старшого або вищого начальницького складу, старшого або вищого офіцерського складу правоохоронних органів, підрозділів відомчої воєнізованої охорони, військових формувань.


Виключено норму щодо періодичного складання кваліфікаційного заліку охоронниками та охоронцями.


Крім того, суб’єктам охоронної діяльності під час здійснення останньої заборонено брати участь у виконанні судових рішень, ухвал про зміну органів управління та посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності.


Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг, пов'язаних з охороною державної та іншої власності, надання послуг з охорони громадян


Наказ Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва,
Міністерства внутрішніх справ України
від 4 листопада 2008 року N 136/570


Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
3 грудня 2008 р. за N 1155/15846


Відповідно до статті 8 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» та з метою вдосконалення нормативного врегулювання охоронної діяльності, залучення до її провадження кваліфікованих працівників, покращання якості охоронних послуг НАКАЗУЄМО:


1. Затвердити Зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг, пов'язаних з охороною державної та іншої власності, надання послуг з охорони громадян, затверджених наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства внутрішніх справ України від 14.12.2004 N 145/1501, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 31.12.2004 за N 1678/10277 (додаються).


2. Департаменту ліцензування Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва (Іванченко О. Б.), Міністерству внутрішніх справ України (Савченко О. І.) в установленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.


3. Департаменту зв'язків з громадськістю та міжнародної діяльності (Кисіль І. В.) Міністерства внутрішніх справ України забезпечити публікацію цього наказу в засобах масової інформації в установленому порядку.


4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Приступу М. І. та заступника Міністра внутрішніх справ України Савченка О. І.


Голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва К. О. Ващенко



Міністр внутрішніх справ України Ю. В. Луценко


 


ПОГОДЖЕНО:




В. о. Голови Антимонопольного комітету України О. Мельниченко


 


ЗАТВЕРДЖЕНО


наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва і Міністерства внутрішніх справ України


від 4 листопада 2008 р. N 136/570


Зареєстровано


в Міністерстві юстиції України


3 грудня 2008 р. за N 1155/15846


 


ЗМІНИ


до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг, пов'язаних з охороною державної та іншої власності, надання послуг з охорони громадян


1. У Ліцензійних умовах провадження господарської діяльності з надання послуг, пов'язаних з охороною державної та іншої власності, надання послуг з охорони громадян, затверджених наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства внутрішніх справ України від 14.12.2004 N 145/1501, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 31.12.2004 за N 1678/10277:


1.1. Пункт 2.1 доповнити підпунктом 2.1.5 такого змісту:


«2.1.5. Особисте виконання заходів охорони за цивільно-правовими договорами.»;


1.2. Підпункт 2.2.5 пункту 2.2 доповнити такими словами: «та забезпечити зберігання наданих документів.";


1.3. Пункти 3.1 та 3.2 викласти в такій редакції:


"3.1. Керівник (директор, його заступник або керівник філії, іншого відокремленого структурного підрозділу) суб'єкта охоронної діяльності повинен мати фахову вищу освіту за спеціальністю «Фінансово-економічна безпека», або вищу освіту (освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліст, магістр) та диплом про перепідготовку (свідоцтво про підвищення кваліфікації) за спеціальністю «Фінансово-економічна безпека», або вищу освіту та досвід роботи не менше п'яти років на посадах старшого або вищого начальницького складу, старшого або вищого офіцерського складу правоохоронних органів, підрозділів відомчої воєнізованої охорони, військових формувань.


3.2. Охоронники, охоронці повинні відповідати кваліфікаційним вимогам, визначеним наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 29.12.2004 N 336 «Про затвердження Випуску 1 «Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності» Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників.";


1.4. Пункт 3.3 виключити;


У зв'язку з цим пункти 3.4 - 3.5 уважати відповідно пунктами 3.3 - 3.4.


1.5. У пункті 4.5:


підпункт 4.5.1 після слів «військовими формуваннями» доповнити словами «підрозділами відомчої воєнізованої охорони";


доповнити підпунктом 4.5.6 такого змісту:


«4.5.6. Брати участь у виконанні судових рішень, ухвал про зміну органів управління та посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності.»;


1.6. Пункт 4.8 виключити.


У зв'язку з цим пункт 4.9 уважати відповідно пунктом 4.8.


Заступник Голови Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва М. І. Приступа



Заступник Міністра внутрішніх справ України О. І. Савченко


Джерело інформації: "Головбух"

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Змінилися ліцензійні вимоги до суб’єктів охоронної діяльності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Змінилися ліцензійні вимоги до суб’єктів охоронної діяльності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Змінилися ліцензійні вимоги до суб’єктів охоронної діяльності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Змінилися ліцензійні вимоги до суб’єктів охоронної діяльності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Змінилися ліцензійні вимоги до суб’єктів охоронної діяльності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Змінилися ліцензійні вимоги до суб’єктів охоронної діяльності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Змінилися ліцензійні вимоги до суб’єктів охоронної діяльності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Змінилися ліцензійні вимоги до суб’єктів охоронної діяльності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8