Якщо немає органу ліцензування, отримувати ліцензію не потрібно

У зазначених листах Держпідприємництва надав роз'яснення щодо деяких питань ліцензування.


Висновки держоргану такі:


1. У разі відсутності органу ліцензування вимоги до суб'єктів господарювання щодо отримання ліцензії не можуть бути виконані та пред'явлені. Зокрема, незважаючи на те, що діяльність з перепродажу предметів мистецтва, колекціонування та антикваріату, діяльність з організації торгів (аукціонів) предметами мистецтва, колекціонування та антикваріату з 01.07.2007 р. підлягають ліцензуванню, орган ліцензування з цих видів діяльності до теперішнього часу не визначено, тому немає підстав вимагати отримання ліцензії з зазначених видів діяльності. Разом з тим при наявності органу ліцензування відсутність ліцензійних умов на провадження певного виду господарської діяльності, щодо якого запроваджується ліцензування, не є підставою для відмови у видачі ліцензії. В цьому разі суб'єкт господарювання зобов'язаний подати протягом 30 робочих днів з дня визначення органу ліцензування заяву та відповідні документи для отримання ліцензії.


2. Для кожної філії, кожного відокремленого підрозділу ліцензіата, які провадитимуть господарську діяльність на підставі отриманої ними ліцензії, орган ліцензування видає ліцензіату засвідчені ним копії ліцензії. Засвідчена органом ліцензування копія ліцензії є документом, що підтверджує право філії або іншого структурного підрозділу ліцензіата на провадження певного виду господарської діяльності на підставі отриманої ліцензії.


3. Ліцензіат не може передавати ліцензію або її копію іншій юридичній або фізичній особі для провадження господарської діяльності.


4. Підставою для анулювання ліцензії є акт про встановлення факту передачі ліцензії або її копії іншій юридичній або фізичній особі для провадження господарської діяльності.


5. Право здійснювати контроль за наявністю ліцензій у суб'єктів господарювання має Держпідприємництва. Податкові органи мають право на здійснення контролю за наявністю ліцензій з подальшою передачею матеріалів про виявлені порушення органам, що видають ці документи. Складання протоколів про адміністративні правопорушення належить до компетенції органів внутрішніх справ, фінансових органів, СБУ, податкових органів і не належить до компетенції Держпідприємництва. Здійснення господарської діяльності без отримання ліцензії на здійснення певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, тягне за собою накладення штрафу від 20 до 40 нмдг з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва та сировини або без такої (ст. 164 КпАП).


ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА


ЛИСТ


від 01.08.2007 р. N 5661


Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва розглянув лист та повідомляє таке.


Види господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, порядок їх ліцензування, встановлення державного контролю у сфері ліцензування, відповідальність суб'єктів господарювання та органів ліцензування за порушення законодавства у сфері ліцензування встановлено Законом України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» (далі - Закон).


Відповідно до статті 9 Закону ліцензуванню підлягає діяльність з перепродажу предметів мистецтва, колекціонування та антикваріату, діяльність з організації торгів (аукціонів) предметами мистецтва, колекціонування та антикваріату.


Ліцензування зазначеного виду господарської діяльності запроваджено з 1 липня 2007 року відповідно до Закону України від 22.12.2006 р. N 535-V «Про внесення змін до деяких законів України щодо оподаткування виробів мистецтва, предметів колекціонування або антикваріату».


Для належного врегулювання відносин щодо здійснення певного ліцензованого виду господарської діяльності необхідно визначити орган ліцензування, що видаватиме відповідні ліцензії.


Перелік органів ліцензування затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14.11.2000 р. N 1698.


Станом на 26.07.2007 р. не внесено відповідних змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14.11.2000 р. N 1698 щодо визначення органу ліцензування діяльності з перепродажу предметів мистецтва, колекціонування та антикваріату, діяльності з організації торгів (аукціонів) предметами мистецтва, колекціонування та антикваріату.


Разом з цим, відповідно до статті 10 Закону (зі змінами, внесеними Законом України від 27.04.2007 р. N 994-V) у разі запровадження ліцензування нового виду господарської діяльності суб'єкт господарювання, який здійснює цей вид господарської діяльності, зобов'язаний подати протягом 30 робочих днів з дня визначення органу ліцензування заяву та відповідні документи, передбачені цією статтею, для отримання ліцензії на провадження цього виду господарської діяльності.


Ліцензія в такому випадку видається в порядку, визначеному цим Законом. Відсутність ліцензійних умов на провадження певного виду господарської діяльності, щодо якого запроваджується ліцензування, не є підставою для відмови у видачі ліцензії.


Тобто у разі відсутності органу ліцензування вимоги до суб'єктів господарювання щодо отримання ліцензії не можуть бути виконані та пред'явлені.


В. о. Голови К. Ващенко


ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА

ЛИСТ

від 02.08.2007 р. N 5662


Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва розглянув лист та повідомляє таке.


Види господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, порядок їх ліцензування, встановлення державного контролю у сфері ліцензування, відповідальність суб'єктів господарювання та органів ліцензування на порушення законодавства у сфері ліцензування встановлено Законом України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» (далі - Закон).


Відповідно до статті 14 Закону для кожної філії, кожного відокремленого підрозділу ліцензіата, які провадитимуть господарську діяльність на підставі отриманої ними ліцензії, орган ліцензування видає ліцензіату засвідчені ним копії ліцензії, які реєструються в журналі обліку заяв та виданих ліцензій. Засвідчена органом ліцензування копія ліцензії є документом, що підтверджує право філії або іншого структурного підрозділу ліцензіата на провадження певного виду господарської діяльності на підставі отриманої ліцензії.


У разі створення у ліцензіата нової філії, іншого нового відокремленого підрозділу, які провадитимуть вид господарської діяльності, згідно з отриманою ліцензією, ліцензіат повинен подати до органу ліцензування заяву встановленого зразка про видачу копії ліцензії, а також документи відповідно до статті 10 цього Закону.


У разі ліквідації філії, іншого відокремленого підрозділу ліцензіата, які провадили господарську діяльність згідно з отриманою ліцензією, або у разі припинення провадження філією, іншим відокремленим підрозділом ліцензіата господарської діяльності згідно з отриманою ліцензією ліцензіат зобов'язаний протягом семи робочих днів з дати ліквідації такої філії або іншого відокремленого підрозділу чи з дати припинення діяльності такою філією або іншим відокремленим підрозділом подати до органу ліцензування відповідне повідомлення в письмовій формі. Орган ліцензування повинен внести відповідні зміни до ліцензійного реєстру не пізніше наступного робочого дня з дати надходження такого повідомлення.


Згідно із пунктом 2 Правил торгівлі лікарськими засобами в аптечних закладах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.2004 р. N 1570 (далі - Правила), аптека - це заклад охорони здоров'я, основним завданням якого є забезпечення населення, закладів охорони здоров'я, підприємств, установ та організацій лікарськими засобами шляхом здійснення роздрібної торгівлі.


Виходячи з положень пункту 2 Правил структурними підрозділами аптеки є аптечні пункти та аптечні кіоски.


Так, зокрема, аптечним пунктом є структурний підрозділ аптеки, який створюється у лікувально-профілактичних закладах для торгівлі готовими лікарськими засобами; аптечним кіоском є структурний підрозділ аптеки, який створюється на підприємствах, установах та організаціях для роздрібної торгівлі готовими лікарськими засобами, що відпускаються без рецептів лікаря.


Слід зазначити, що відповідно до статті 14 Закону ліцензіат не може передавати ліцензію або її копію іншій юридичній або фізичній особі для провадження господарської діяльності.


Крім того, статтею 21 Закону визначено, що акт про встановлення факту передачі ліцензії або її копії іншій юридичній або фізичній особі для провадження господарської діяльності є підставою для анулювання ліцензії.


Враховуючи викладене, для з'ясування питання щодо необхідності повідомлення органу ліцензування про факт передачі структурних підрозділів однієї аптеки до іншої слід керуватись вищезазначеними нормами чинного законодавства.


В. о. Голови


К. Ващенко


ГОСУДАРСТВЕННЫЙ КОМИТЕТ УКРАИНЫ ПО ВОПРОСАМ РЕГУЛЯТОРНОЙ ПОЛИТИКИ И ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬСТВА

ПИСЬМО

от 02.08.2007 г. N 5663


Государственный комитет Украины по вопросам регуляторной политики и предпринимательства рассмотрел ваше письмо <...> и сообщает следующее.


В соответствии со статьей 20 Закона Украины «О лицензировании определенных видов хозяйственной деятельности» (далее - Закон о лицензировании) контроль за наличием лицензии у субъектов хозяйствования осуществляют специально уполномоченный орган по вопросам лицензирования и другие органы исполнительной власти в пределах их полномочий путем проведения плановых и внеплановых проверок.


Согласно пункту 1 Положения о Государственном комитете Украины по вопросам регуляторной политики и предпринимательства, утвержденного постановлением Кабинета Министров Украины от 26.04.2007 N 667 (далее - Положение), Госкомпредпринимательства Украины является специально уполномоченным органом по вопросам лицензирования.


Таким образом, Госкомпредпринимательства Украины имеет право осуществлять контроль за наличием лицензий у субъектов хозяйствования.


Статьей 22 Закона о лицензировании определено, что к субъектам хозяйствования за осуществление хозяйственной деятельности без лицензии применяются финансовые санкции в виде штрафов в размерах, установленных законом.


Указанные штрафы направляются в Государственный бюджет Украины.


Решения о взыскании штрафов принимаются органом, на который согласно действующему законодательству возложены функции контроля за наличием лицензий.


В соответствии со статьей 8 Закона Украины «О государственной налоговой службе в Украине» (далее - Закон) к функциям государственной налоговой администрации Украины относится, в частности, осуществление контроля за наличием лицензий на осуществление видов хозяйственной деятельности, подлежащих лицензированию в соответствии с законом.


Функции государственных налоговых инспекций в районах, городах без районного деления, районах в городах, межрайонных и объединенных государственных налоговых инспекций предусмотрены статьей 10 Закона, к которым относится, в частности, осуществление в пределах своих полномочий контроля за наличием лицензий на осуществление видов хозяйственной деятельности, подлежащих лицензированию в соответствии с законом, с последующей передачей материалов о выявленных нарушениях органам, выдающим эти документы.


Кроме того, в соответствии с указанной статьей к функциям государственных налоговых инспекций в районах, городах без районного деления, районах в городах, межрайонных и объединенных государственных налоговых инспекций относится, в частности, подача в суды исков к предприятиям, учреждениям, организациям и гражданам о признании сделок недействительными и взыскании в доход государства денежных средств, полученных ими по таким сделкам, а в других случаях - денежных средств, полученных без установленных законом оснований, а также о взыскании задолженности перед бюджетом и государственными целевыми фондами за счет их имущества.


Санкции за осуществление без лицензии видов хозяйственной деятельности, которые в соответствии с действующим законодательством подлежат лицензированию, предусмотрены Кодексом Украины об административных правонарушениях и Уголовным кодексом Украины.


Как указывается в статье 164 Кодекса Украины об административных правонарушениях, осуществление хозяйственной деятельности без государственной регистрации в качестве субъекта хозяйствования или без получения лицензии на осуществление определенного вида хозяйственной деятельности, подлежащего лицензированию в соответствии с законом, или без получения разрешения, другого документа разрешительного характера, если его получение предусмотрено законом, влечет наложение штрафа от двадцати до сорока не облагаемых налогом минимумов доходов граждан с конфискацией изготовленной продукции, орудий производства и сырья или без таковой.


Действия, предусмотренные частью первой данной статьи, совершенные лицом, которое в течение года подвергалось административному взысканию за то же нарушение, влекут наложение штрафа от тридцати до шестидесяти не облагаемых налогом минимумов доходов граждан с конфискацией изготовленной продукции, орудий производства и сырья или без таковой.


Согласно статье 221 Кодекса Украины об административных правонарушениях рассмотрение дел о нарушении порядка занятия предпринимательской или хозяйственной деятельностью, предусмотренного статьей 164, относится к полномочиям судей районных, районных в городе, городских или горрайонных судов.


О совершении административного правонарушения составляется протокол уполномоченными на то должностным лицом или представителем общественной организации или органа общественной самодеятельности (статья 254 Кодекса Украины об административных правонарушениях).


Лица, имеющие право составлять протоколы об административных правонарушениях, определены статьей 255 Кодекса Украины об административных правонарушениях.


В соответствии с указанной статьей составление протоколов об административных правонарушениях на основании статьи 164 Кодекса Украины об административных правонарушениях относится к компетенции органов внутренних дел, финансовых органов, Службы безопасности Украины, органов государственной налоговой службы.


Таким образом, составление протоколов об административных правонарушениях, в частности, на основании статьи 164 Кодекса Украины об административных правонарушениях не относится к компетенции Госкомпредпринимательства Украины.


И. о. Председателя К. Ващенко

«ГоловБух» № 61 (540) листопад 2007 р.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Якщо немає органу ліцензування, отримувати ліцензію не потрібно - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Якщо немає органу ліцензування, отримувати ліцензію не потрібно - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Якщо немає органу ліцензування, отримувати ліцензію не потрібно - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Якщо немає органу ліцензування, отримувати ліцензію не потрібно - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Якщо немає органу ліцензування, отримувати ліцензію не потрібно - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Якщо немає органу ліцензування, отримувати ліцензію не потрібно - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Якщо немає органу ліцензування, отримувати ліцензію не потрібно - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Якщо немає органу ліцензування, отримувати ліцензію не потрібно - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8