Як подати нову декларацію на заміну заповненої не за правилами

Згідно з підпунктом 4.1.2 Закону № 2181 у разі, якщо платником податків надано податковому органу звітність, заповнену ним всупереч правилам, зазначеним у затвердженому порядку її заповнення (зокрема, в ній не зазначено обов’язкових реквізитів, її не підписано відповідними посадовими особами та не скріплено печаткою платника податків), то контролюючий орган може не визнати таку звітність податковою декларацією й направити платнику податку рішення щодо подання ним нової податкової декларації з виправленими показниками. Отримавши від податкового органу зазначене рішення, платник податків має право:


надати таку нову декларацію разом зі сплатою відповідного штрафу;


оскаржити рішення податкового органу в порядку апеляційного узгодження.


Щодо порядку вручення рішення про подання платником нової декларації


ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ ЛИСТ


від 02.12.2008 р. N 24752/7/15-0217


Державна податкова адміністрація України розглянула лист ДПА у м. Києві від 09.10.2008 р. N 5151/8/25-105 щодо порядку вручення рішення про подання платником податків нової декларації і повідомляє.


Відповідно до пп. 4.1.2, п. 4.2 ст. 4 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» податкова звітність, отримана контролюючим органом від платника податків як податкова декларація, що заповнена ним всупереч правилам, зазначеним у затвердженому порядку її заповнення, може бути не визнана таким контролюючим органом як податкова декларація, якщо в ній не зазначено обов'язкових реквізитів, її не підписано відповідними посадовими особами, не скріплено печаткою платника податків. У цьому випадку, якщо контролюючий орган звертається до платника податків з письмовою пропозицією надати нову податкову декларацію з виправленими показниками (із зазначенням підстав неприйняття попередньої), то такий платник податків має право:


- надати таку нову декларацію разом зі сплатою відповідного штрафу;


- оскаржити рішення податкового органу в порядку апеляційного узгодження.


При цьому, з метою встановлення факту отримання платником податку письмової пропозиції надати нову податкову декларацію, така пропозиція надсилається рекомендованим листом з повідомленням про вручення або вручається під підпис посадовим особам суб'єкта господарювання.


Головам Державних податкових адміністрацій в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі довести зазначене роз'яснення до відома платників податків і підпорядкованих підрозділів та забезпечити його врахування під час розгляду скарг платників податку.


Заступник Голови С. Чекашкін


Джерело інформації: "Головбух"

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Як подати нову декларацію на заміну заповненої не за правилами - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Як подати нову декларацію на заміну заповненої не за правилами - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Як подати нову декларацію на заміну заповненої не за правилами - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Як подати нову декларацію на заміну заповненої не за правилами - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Як подати нову декларацію на заміну заповненої не за правилами - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Як подати нову декларацію на заміну заповненої не за правилами - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Як подати нову декларацію на заміну заповненої не за правилами - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Як подати нову декларацію на заміну заповненої не за правилами - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8