Сплата розстрочених податкових зобов’язань

Згідно з роз’ясненням ДПАУ в картках особових рахунків платників податків податковий борг погашається попередньо погашенню податкових зобов'язань, які не є податковим боргом, у порядку календарної черговості його виникнення (п. 7.7 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань …» від 21.12.2000 р. № 2181-III).


Зазначений механізм діє в автоматичному режимі та стосується усіх видів перерахувань, в тому числі сплати розстрочених сум. Тому в разі коли у картці особового рахунку платника податків перед оформленням розстрочення вже рахувався податковий борг, усі наступні платежі чергових часток розстроченої суми податкових зобов'язань зараховуються в погашення податкового боргу. Нагадаємо, що відповідно до вищезгаданого пункту Закону № 2181 у разі одночасного виникнення податкового боргу за різними податками, зборами (обов'язковими платежами) він погашається у рівних пропорціях.


ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ


ЛИСТ


від 22.12.2007 р. N 12833/6/24-0415


Про розгляд звернення

Державна податкова адміністрація України розглянула звернення <...> щодо сплати розстрочених податкових зобов'язань і повідомляє наступне.


Відповідно до пункту 7.7 статті 7 Закону України N 2181 «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» в картках особових рахунків податковий борг погашається попередньо погашенню податкових зобов'язань, які не є податковим боргом, у порядку календарної черговості його виникнення.


Зазначений механізм діє в автоматичному режимі і стосується усіх видів перерахувань, в тому числі сплати розстрочених сум.


Тому в разі, коли у картці особового рахунку платника податків перед оформленням розстрочення вже рахувався податковий борг, всі наступні платежі чергових часток розстроченої суми податкових зобов'язань зараховуються в погашення податкового боргу.


Заступник Голови О. В. Матвєєв

Джерело інформації: «ГоловБух» № 7 (558) лютий 2008 р.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Сплата розстрочених податкових зобов’язань - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Сплата розстрочених податкових зобов’язань - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Сплата розстрочених податкових зобов’язань - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Сплата розстрочених податкових зобов’язань - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Сплата розстрочених податкових зобов’язань - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Сплата розстрочених податкових зобов’язань - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Сплата розстрочених податкових зобов’язань - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Сплата розстрочених податкових зобов’язань - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8