Продовжено дію «пільгового» митного контролю та митного оформлення товарів

Зметою забезпечення митницями сприятливих умов для окремих підприємств — резидентів України при здійсненні ними зовнішньоекономічних операцій шляхом незастосування під час митного контролю та митного оформлення до їх товарів заборон та обмежень, установлених нормативно-правовими актами Держмитслужби, зазначеним наказом, який набув чинності 01.01.2008 р., Держмитслужба, зокрема, продовжила до 01.03.2008 р. дію свого наказу від 29.12.2006 р. № 1168, яким затверджено тимчасовий порядок визначення та тимчасові критерії оцінки митницями підприємств-резидентів, до товарів яких можуть не застосовуватися заборони та обмеження, установлені нормативно-правовими актами Держмитслужби, а також тимчасовий перелік нормативно-правових актів Держмитслужби, установлені якими заборони та обмеження можуть не застосовуватись до товарів підприємств-резидентів, які відповідають критеріям оцінки.


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ


НАКАЗ


від 29 грудня 2007 року N 1110

Про внесення змін до наказу Державної митної служби України від 29.12.2006 N 1168

З метою забезпечення регіональними митницями, митницями сприятливих умов для окремих підприємств - резидентів України при здійсненні ними зовнішньоекономічних операцій шляхом незастосування під час митного контролю та митного оформлення до їх товарів заборон та обмежень, установлених нормативно-правовими актами Державної митної служби України, а також з метою забезпечення оперативної роботи з базою даних підприємств, до товарів яких не застосовуються заборони та обмеження, установлені нормативно-правовими актами Державної митної служби України, наказую:


1. Пункт 7 наказу Державної митної служби України від 29.12.2006 N 1168 «Про тимчасові заходи із забезпечення сприятливих умов зовнішньоекономічної діяльності для окремих підприємств-резидентів» (зі змінами) викласти в такій редакції:


"7. Установити, що цей наказ набирає чинності з 01.01.2007 і діє до 01.03.2008».


2. У пункті 4 Тимчасового порядку визначення регіональними митницями, митницями підприємств-резидентів, до товарів яких можуть не застосовуватися заборони та обмеження, установлені нормативно-правовими актами Державної митної служби України, затвердженого наказом Державної митної служби України від 29.12.2006 N 1168, слова і цифри «під кодом документа «0021» замінити словами і цифрами «під кодом документа «9902».


3. Тимчасовий перелік нормативно-правових актів Державної митної служби України, установлені якими заборони та обмеження можуть не застосовуватись до товарів підприємств-резидентів, які відповідають Критеріям оцінки, затверджений наказом Державної митної служби України від 29.12.06 N 1168, доповнити пунктом 4 у редакції, що додається, та виключити з нього пункт 7.


У зв'язку з цим пункти 4 - 18 Тимчасового переліку вважати відповідно пунктами 5 - 18.


4. Доповнити розділ 9 «Інші документи» Класифікатора документів, затверджений наказом Держмитслужби України від 12.12.2007 N 1048 (із змінами), після коду й найменування документа «9701 Документ, що підтверджує право власності громадянина на транспортний засіб» такими кодами й найменуваннями документів: 9901


Інформаційний код результатів митного огляду товарів і транспортних засобів 9902


Інформаційний код нормативно-правового акта


5. Установити, що цей наказ набирає чинності з 01.01.2008.


6. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Черкасського Р. А.


Голова Служби В. І. Хорошковський


Додаток


до наказу Державної митної служби України


від 29 грудня 2007 р. N 1110


Тимчасовий перелік нормативно-правових актів Державної митної служби України, установлені якими заборони та обмеження можуть не застосовуватись до товарів підприємств-резидентів, які відповідають Критеріям оцінки
















N
з/п 
Нормативно-правовий акт Державної митної служби України, положення якого можуть не застосовуватися до товарів підприємств-резидентів, які відповідають Критеріям оцінки  Опис положення нормативно-правового акта Державної митної служби України, положення якого можуть не застосовуватися до товарів підприємств-резидентів, які відповідають Критеріям оцінки  Зміст спрощення процедури митного оформлення  Інформаційний код нормативно-правового акта Державної митної служби України, положення якого не застосовуватимуться під час митного оформлення товарів підприємства-резидента 
Пункт 6.1 Положення про відкриття та експлуатацію митних ліцензійних складів, затвердженого наказом Держмитслужби України від 31.12.96 N 592, зі змінами  6.1. Митний ліцензійний склад може використовуватися тільки для зберігання товарів, розміщених у митний режим митного складу  Дозволяється спільне зберігання (до 2 діб) на МЛС товарів, оформлених у відповідному митному режимі, з товарами, що перебувають під митним контролем, за умови перебування на зазначеному МЛС лише товарів, що переміщуються підприємствами, яким надано режим сприяння  592/96/0/0/6/6.1/0 


Директор Департаменту організації митного контролю С. М. Сьомка


Джерело інформації: “ГоловБух” № 5 (556), січень 2008 р.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Продовжено дію «пільгового» митного контролю та митного оформлення товарів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Продовжено дію «пільгового» митного контролю та митного оформлення товарів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Продовжено дію «пільгового» митного контролю та митного оформлення товарів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Продовжено дію «пільгового» митного контролю та митного оформлення товарів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Продовжено дію «пільгового» митного контролю та митного оформлення товарів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Продовжено дію «пільгового» митного контролю та митного оформлення товарів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Продовжено дію «пільгового» митного контролю та митного оформлення товарів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Продовжено дію «пільгового» митного контролю та митного оформлення товарів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8