Про скасування Положення про порядок розрахунку податкових різниць

На сайті Міністерства фінансів України (www.minfin.gov.ua) розміщено інформацію, згідно з якою Міністр фінансів України Віктор Пинзеник підписав наказ про скасування додаткового обліку для ведення бізнесу, тобто про скасування наказів Мінфіну «Про затвердження Положення про порядок розрахунку податкових різниць за даними бухгалтерського обліку» від 29.12.2006 р. № 1316 та «Про затвердження Методичних рекомендацій про складання регістрів бухгалтерського обліку податкових різниць, валових доходів та валових витрат» від 29.01.2007 р. № 45.


Як зазначено у повідомленні, скасування додаткового обліку сприятиме підвищенню рівня довіри бізнесу до регуляторних дій Уряду, зменшить витрати підприємств на ведення обліку і скоротить час на дотримання вимог податкового законодавства.


Міністр фінансів Віктор ПИНЗЕНИК підписав Наказ про скасування додаткового обліку для ведення бізнесу


18.01.2008 | 15:14 | Прес-служба    версія для друку


Міністерство фінансів скасувало затверджені раніше нормативно-методичні акти з бухгалтерського обліку, що ускладнювали ведення малого бізнесу. Міністр фінансів України Віктор ПИНЗЕНИК підписав сьогодні відповідний Наказ за результатами організованого Мінфіном круглого столу за участю фахівців, представників громадськості та членів Методологічної ради з питань бухгалтерського обліку при Міністерстві фінансів, де обговорювалась проблема спрощення та оптимізації бухгалтерського обліку для вітчизняного бізнесу.


Мінфін скасував додатковий до бухгалтерського та податкового обліків третій вид обліку для платників податку на прибуток, який передбачав щомісячне ведення 15-ти реєстрів обліку та щорічне складання додаткового звіту за формою №7 обсягом біля 200 показників. Запровадження рік тому Наказами Міністерства фінансів України від 29.12.06 №1316 та від 29.01.07 №45 такого обліку особливо обмежило права і збільшило навантаження на малі підприємства. Численні звернення до Уряду в минулому році від підприємств, громадських і професійних організацій щодо цієї проблеми та скасування цих наказів, залишалися поза увагою влади.


«Сьогодні Міністерство фінансів робить крок назустріч вітчизняним підприємствам заради полегшення для них умов господарювання та розвитку конкурентної економіки в цілому, - зазначив Міністр фінансів України Віктор ПИНЗЕНИК, - Цей крок спрямований на поліпшення добробуту усіх громадян – через забезпечення прозорого ведення бізнесу та наповнення державної скарбниці».


Скасування додаткового обліку сприятиме підвищенню рівня довіри бізнесу до регуляторних дій Уряду, зменшить витрати підприємств на ведення обліку і скоротить час на дотримання вимог податкового законодавства.


Віктор ПИНЗЕНИК зазначив, що Міністерство фінансів знає багато проблемних питань щодо ведення підприємницької діяльності, які потребують розв`язання. «Ми дуже розраховуємо, - сказав Міністр, - що постійний діалог з бізнесовими і професійними колами допоможе якнайкращим чином вирішити болючі питання вітчизняних підприємців щодо ведення бізнесу в Україні».


У круглому столі взяли участь представники міністерств, Державної податкової адміністрації, Держкомстату, Укоопспілки, підприємств України, зокрема ВАТ «Запоріжсталь», АТ «Оболонь», ТОВ Газекс-Україна, професійних та громадських організацій, зокрема, Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України, Конфедерації роботодавців України, Федерації фінансистів, бухгалтерів і аудиторів України, Союзу податкових консультантів України, Аудиторської палати України, Спілки аудиторів України, Фонду інтенсивних технологій мікроекономіки, представники медіа.


Джерело інформації: «Головбух» № 4 (555) січень 2008 року

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Про скасування Положення про порядок розрахунку податкових різниць - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Про скасування Положення про порядок розрахунку податкових різниць - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Про скасування Положення про порядок розрахунку податкових різниць - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Про скасування Положення про порядок розрахунку податкових різниць - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Про скасування Положення про порядок розрахунку податкових різниць - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Про скасування Положення про порядок розрахунку податкових різниць - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Про скасування Положення про порядок розрахунку податкових різниць - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Про скасування Положення про порядок розрахунку податкових різниць - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8