Президент піклується про новорічні свята

З метою забезпечення належної організації дитячого відпочинку та оздоровлення у новорічні і різдвяні свята 2009 року Президент України зобов’язав уряд та держадміністрації всіх рівнів організувати вручення подарунків та належне святкування новорічних свят для дітей, і, насамперед, дітей-інвалідів, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, дітей загиблих шахтарів, дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей, які залишились без догляду. Для таких дітей 5 січня 2009 року також буде проведено свято новорічної ялинки за участю Президента України.


Крім того, Указом передбачено провести відкриття 20 грудня 2008 року головної новорічної ялинки на майдані Незалежності в місті Києві та ялинок у всіх містах України.


Про заходи щодо проведення новорічних і різдвяних свят для дітей


Указ Президента України

З метою забезпечення належної організації дитячого відпочинку та оздоровлення у новорічні і різдвяні свята 2009 року постановляю:


1. Кабінету Міністрів України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям забезпечити:


проведення в населених пунктах України заходів, присвячених новорічним і різдвяним святам: обрядових вистав, святкових концертів, театральних постановок, вертепів, інших святкових заходів;


організацію участі у зазначених заходах дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та журналістів, які загинули під час виконання службових обов'язків, дітей загиблих шахтарів, дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей, які залишились без догляду, з врученням подарунків таким дітям, а також належний відпочинок та оздоровлення цих дітей під час зимових шкільних канікул у дитячих оздоровчих та санаторно-курортних закладах;


відвідання школярами під час зимових канікул театрів, кінотеатрів, музеїв, бібліотек, інших закладів культури та організацію для них екскурсій, туристичних поїздок Україною;


фінансування заходів, передбачених цією статтею.


2. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським, районним державним адміністраціям:


організувати вручення до дня Святого Миколая подарунків дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям-інвалідам, дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітям військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та журналістів, які загинули під час виконання службових обов'язків, дітям загиблих шахтарів, дітям із малозабезпечених і багатодітних сімей, дітям, які залишились без догляду;


провести відкриття 20 грудня 2008 року головної новорічної ялинки на майдані Незалежності в місті Києві та ялинок у місті Сімферополі, обласних і районних центрах, місті Севастополі, містах республіканського (в Автономній Республіці Крим), обласного значення.


3. Кабінету Міністрів України, Державному управлінню справами забезпечити підготовку та проведення 5 січня 2009 року в Національному палаці мистецтв «Україна» свята новорічної ялинки за участю Президента України із запрошенням на це свято насамперед дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та журналістів, які загинули під час виконання службових обов'язків, дітей загиблих шахтарів, дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей, які залишились без догляду.


4. Державному комітету телебачення та радіомовлення України забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації заходів, пов'язаних із проведенням новорічних і різдвяних свят, та організацію під час зимових канікул широкого показу по телебаченню пізнавальних і розважальних передач для дітей та юнацтва.


Президент України В. ЮЩЕНКО



м. Київ


27 листопада 2008 року


N 1103/2008


Джерело інформації: "Головбух"

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Президент піклується про новорічні свята - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Президент піклується про новорічні свята - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Президент піклується про новорічні свята - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Президент піклується про новорічні свята - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Президент піклується про новорічні свята - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Президент піклується про новорічні свята - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Президент піклується про новорічні свята - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Президент піклується про новорічні свята - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8