Посилено контроль за суб’єктами грального бізнесу

ДПА України здійснює постійний контроль за суб‘єктами господарювання, які працюють у сфері грального бізнесу. В Україні на частку цієї галузі вже припадає майже 1 відсоток бюджетних надходжень.


В органах державної податкової служби України зареєстровано 1346 суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері азартних ігор. У 2007 році видано більше 120 тисяч торгових патентів на право надання послуг у сфері грального бізнесу.


Щоквартально через зареєстровані реєстратори розрахункових операцій (РРО) проводиться торгова виручка на суму понад 5,5 млрд. грн., в середньому сума виручки на один реєстратор розрахункових операцій становить 56,45 тис. гривень.


Відповідно до вимог Закону України від 6 липня 1995 року №265/ВР „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” та вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2001 року №121 проведення розрахункових операцій при наданні послуг з використанням гральних автоматів з 1 січня 2007 року повинно здійснюватись через реєстратор розрахункових операцій.


У 2008 році підрозділами контролю за розрахунковими операціями державної податкової служби започатковано постійні перевірки суб`єктів сфери азартних ігор. З початку року проведено 5833 перевірки, за результатами яких донараховано штрафних (фінансових) санкцій та податкових зобов`язань на загальну суму 24,6 млн. гривень


У травні 2008 року в ДПА України відбувся семінар-нарада з виробниками касової техніки за участю представників грального бізнесу. За її результатами наказом ДПА України №430 від 01.07.08 до Державного реєстру РРО включено комп’ютерно-касову систему „Фіскал”, призначену для фіскалізації гральних автоматів, автоматизації збору, обліку та контролю даних про функціонування залів гральних автоматів.


Прес-служба ДПА України

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Посилено контроль за суб’єктами грального бізнесу - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Посилено контроль за суб’єктами грального бізнесу - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Посилено контроль за суб’єктами грального бізнесу - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Посилено контроль за суб’єктами грального бізнесу - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Посилено контроль за суб’єктами грального бізнесу - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Посилено контроль за суб’єктами грального бізнесу - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Посилено контроль за суб’єктами грального бізнесу - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Посилено контроль за суб’єктами грального бізнесу - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8