Податкові накладні без строку давності

Зокрема ДПС роз'яснила, що платники ПДВ, які користуються касовим методом відповідно до Податкового кодексу (далі – ПК), при погашенні заборгованості за товари/послуги, отримані ними в минулих роках, мають право протягом 60 календарних днів із дати списання коштів віднести до складу податкового кредиту суми ПДВ за податковими накладними минулих років за умови, що з дати їх виписування минуло не більше 1 095 днів.

З даним твердженням не радимо погоджуватися. На наш погляд, ця спеціальна норма була запроваджена законодавцями якраз для того, щоб не виникало сумнівів у праві «касовиків» на податковий кредит за податковими накладними минулих років.
Також, роз'яснення цього питання містить Узагальнююча податкова консультація, затверджена наказом ДПС від 16.02.12 р. № 127, у якій написано, що податкові накладні, які платники, що застосовують касовий метод, отримали протягом 60 календарних днів із дати списання коштів, дають їм право на податковий кредит незалежно від дати отримання товарів/послуг від постачальника, але з урахуванням строків давності.

На жаль, незрозуміло, про які строки давності йдеться, адже строку давності для податкової накладної в 1 095 днів у жодній нормі ПК немає. Тому вважаємо, що право на податковий кредит за податковими накладними минулих років у платників, що застосовують касовий метод, не обмежене 1 095 днями із дати їх виписування.

Лист ДПС від 08.06.12 р. № 16100/7/15-3417-08.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Податкові накладні без строку давності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Податкові накладні без строку давності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Податкові накладні без строку давності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Податкові накладні без строку давності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Податкові накладні без строку давності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Податкові накладні без строку давності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Податкові накладні без строку давності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Податкові накладні без строку давності - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8