Підприємство надає — митниця використовує

Наказом Державної митної служби України від 24.03.2008 р. № 260 встановлено, що посадовим особам митних органів може надаватися право безперешкодного доступу до фінансових і банківських докумен-тів підприємства, що стосуються переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України, після закінчення митних процедур і пропуску товарів і транспортних засобів через митний кордон України.


Але це можливо лише за взаємною письмовою згодою обох сторін. Така згода виражається договором, що укладається між підприємством та Держмитслужбою, примірна форма якого наведена в цьому наказі.


Про затвердження Примірної форми договору


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ від 24 березня 2008 року N 260

НАКАЗ

Відповідно до пункту 1 розділу II Порядку визначення підприємств, до товарів яких може застосовуватися процедура електронного декларування, затвердженого наказом Державної митної служби України від 08.08.2007 N 669, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 21.08.2007 за N 967/14234, наказую:


1. Затвердити Примірну форму договору про надання посадовим особам митних органів права безперешкодного доступу до фінансових і банківських документів підприємства, що стосуються переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України, після закінчення митних процедур і пропуску товарів і транспортних засобів через митний кордон України (додається), що укладається між підприємством та Державною митною службою України.


2. Начальникам митних органів довести цей наказ до відома юридичних і фізичних осіб.


3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Державної митної служби України Пашка П. В.


Голова Державної митної служби України В. І. Хорошковський


 


ЗАТВЕРДЖЕНО


наказом Державної митної служби України


від 24 березня 2008 р. N 260


 


Примірна форма


Договір


про надання посадовим особам митних органів права безперешкодного доступу до фінансових і банківських документів підприємства, що стосуються переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України, після закінчення митних процедур і пропуску товарів і транспортних засобів через митний кордон України


м. Київ


«___» ____________ 200_ р.


 


 


Державна митна служба України, в особі Голови Державної митної служби України ____________________, який діє на підставі Положення про Державну митну службу України (далі - ДЕРЖМИТСЛУЖБА), та підприємство _________________(свідоцтво про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності від _________ N _________), в особі _________________________, який діє на підставі _____________________ (далі - ПІДПРИЄМСТВО), далі - Сторони, уклали цей договір про надання посадовим особам митних органів права безперешкодного доступу до фінансових і банківських документів підприємства, що стосуються переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України, після закінчення митних процедур і пропуску товарів і транспортних засобів через митний кордон України (далі - Договір).


1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ


З метою перевірки митними органами дотримання ПІДПРИЄМСТВОМ вимог законодавства України з питань митної справи при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності ПІДПРИЄМСТВО надає, а митні органи використовують право безперешкодного доступу уповноважених осіб митних органів до фінансових і банківських документів ПІДПРИЄМСТВА (у т. ч. документів та інформації, що є в розпорядженні ПІДПРИЄМСТВА в електронному вигляді), що стосуються переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України, після закінчення митних процедур і пропуску товарів і транспортних засобів через митний кордон України.


При проведенні такої перевірки посадові особи митних органів користуються правами, визначеними пунктом 8 Порядку проведення митними органами на підприємствах перевірок системи звітності та обліку товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2004 N 1730.


2. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ ПІДПРИЄМСТВА


2.1. ПІДПРИЄМСТВО має право не надавати доступ неуповноваженим особам митних органів до фінансових і банківських документів (у т. ч. документів та інформації, що є в розпорядженні ПІДПРИЄМСТВА в електронному вигляді), що стосуються переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України.


2.2. ПІДПРИЄМСТВО зобов'язується:


протягом 5 днів після підписання цього Договору визначити перелік посадових осіб, уповноважених на взаємодію з митними органами під час виконання умов цього Договору, про що письмово повідомити у зазначений строк митний орган, у зоні діяльності якого розташоване ПІДПРИЄМСТВО;


надавати уповноваженим особам митних органів фінансові та банківські документи ПІДПРИЄМСТВА (у т. ч. документи та інформацію, що є в розпорядженні ПІДПРИЄМСТВА в електронному вигляді), які стосуються переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України для подальшого їх використання (розпорядження) митними органами, протягом трьох років, за винятком випадків, установлених законом, після закінчення митних процедур і пропуску товарів і транспортних засобів через митний кордон України;


під час виконання умов цього Договору надавати в користування посадовим особам митних органів службові приміщення та оргтехніку;


у разі виявлення посадовими особами митних органів порушень митного законодавства надавати посадовим особам митних органів для копіювання фінансові та банківські документи (у т. ч. документи та інформацію, що є в розпорядженні ПІДПРИЄМСТВА в електронному вигляді).


3. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ МИТНИХ ОРГАНІВ


3.1. Посадові особи митних органів мають право:


під час виконання умов цього Договору користуватися службовими приміщеннями та оргтехнікою ПІДПРИЄМСТВА;


у разі виявлення порушень митного законодавства робити копії фінансових і банківських документів ПІДПРИЄМСТВА (у т. ч. документів та інформації, що є в розпорядженні ПІДПРИЄМСТВА в електронному вигляді).


3.2. Митний орган, у зоні діяльності якого розташоване ПІДПРИЄМСТВО, зобов'язується:


у 5-денний строк після підписання цього Договору інформувати ДЕРЖМИТСЛУЖБУ про визначення переліку посадових осіб митних органів, уповноважених на виконання цього Договору, та про факт письмового повідомлення у зазначений строк ПІДПРИЄМСТВА щодо цих осіб.


3.3. Митні органи зобов'язуються використовувати надану ПІДПРИЄМСТВОМ інформацію тільки в службових цілях.


4. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН


4.1. У разі невиконання або неналежного виконання умов цього Договору ПІДПРИЄМСТВО буде виключене з Реєстру підприємств, до товарів яких може застосовуватися процедура електронного декларування.


4.2. У разі неналежного виконання умов цього Договору ДЕРЖМИТСЛУЖБА несе відповідальність згідно із законодавством України.


5. СТРОК ДІЇ ДОГОВОРУ ТА УМОВИ ЙОГО РОЗІРВАННЯ


5.1. Договір набирає чинності з моменту його підписання та є безстроковим.


5.2. Дострокове розірвання Договору відбувається в таких випадках:


у разі виключення ПІДПРИЄМСТВА з Реєстру підприємств, до товарів яких може застосовуватися процедура електронного декларування;


у разі припинення ПІДПРИЄМСТВА;


в інших визначених законодавством випадках.


6. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ


6.1. Спори, що виникають в процесі виконання умов цього Договору, вирішуються відповідно до законодавства України.


6.2. Угоду складено у 2 примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному примірнику кожній із Сторін.


7. ПІДПИСИ ТА РЕКВІЗИТИ СТОРІН


Державна митна служба України,


вул. Дегтярівська, 11-г, м. Київ, 04119


тел. (044) 247-26-06, 247-27-06


факс (044) 247-28-51, 489-02-12


Голова Державної митної


служби України


_____________________________


(підпис, ініціали, прізвище)


М. П.


ПІДПРИЄМСТВО


Найменування (П. І. Б.) підприємства


Місцезнаходження (місце проживання)


_____________________________


(підпис, ініціали, прізвище)


М. П.


 


Погоджено:


Начальник (назва митного органу)


_____________________________


(підпис, ініціали, прізвище)


М. П. дата


Джерело інформації: «ГоловБух» № 18 (569), березень 2008

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Підприємство надає — митниця використовує - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Підприємство надає — митниця використовує - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Підприємство надає — митниця використовує - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Підприємство надає — митниця використовує - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Підприємство надає — митниця використовує - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Підприємство надає — митниця використовує - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Підприємство надає — митниця використовує - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Підприємство надає — митниця використовує - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8