Перевірка відшкодування ПДВ

Документом КМУ дав доручення Мінфіну разом з ДПА визначити у двотижневий строк перелік платників ПДВ, яким у 2007 році здійснювалося відшкодування сум ПДВ, і розробити графік проведення перевірки податкових органів щодо правомірності відшкодування зазначених сум.


Крім того, Мінфіну разом з ДПА та ГоловКРУ доручено створити робочу групу з питань проведення перевірки податкових органів щодо правомірності відшкодування ПДВ платникам та провести у двомісячний строк перевірку згідно з графіком. При цьому робоча група повинна періодично визначати перелік платників ПДВ, яким у поточному році здійснювалося відшкодування сум ПДВ, і проводити за погодженням з Міністром фінансів перевірку. Мінфін зобов’язаний інформувати щомісяця КМУ про результати проведення перевірки, зокрема про виявлені порушення, вжиті до їх усунення заходи та факти притягнення винних осіб до відповідальності.


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 23 січня 2008 р. N 146-р Київ

Про проведення перевірки органів державної податкової служби щодо правомірності відшкодування платникам податку сум податку на додану вартість

1. Мінфіну разом з:


ДПА визначити у двотижневий строк перелік платників податку на додану вартість, яким у 2007 році здійснювалося відшкодування сум податку на додану вартість, і розробити графік проведення перевірки органів державної податкової служби щодо правомірності відшкодування зазначених сум;


ДПА та ГоловКРУ утворити робочу групу з питань проведення перевірки органів державної податкової служби щодо правомірності відшкодування платникам податку сум податку на додану вартість (далі - перевірка) та провести у двомісячний строк перевірку згідно з графіком.


Міністрові фінансів затвердити графік проведення перевірки та персональний склад робочої групи.


2. Робочій групі періодично визначати перелік платників податку на додану вартість, яким у поточному році здійснювалося відшкодування сум податку на додану вартість, і проводити за погодженням з Міністром фінансів перевірку.


3. Мінфіну інформувати щомісяця Кабінет Міністрів України про результати проведення перевірки відповідно до цього розпорядження, зокрема про виявлені порушення, вжиті до їх усунення заходи та факти притягнення винних осіб до відповідальності.


Прем'єр-міністр України Ю. ТИМОШЕНКО


Джерело інформації: «ГоловБух» № 7 (558) лютий 2008 р.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Перевірка відшкодування ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Перевірка відшкодування ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Перевірка відшкодування ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Перевірка відшкодування ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Перевірка відшкодування ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Перевірка відшкодування ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Перевірка відшкодування ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Перевірка відшкодування ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8