Особливості реєстрації платників ПДВ

У зв'язку із запровадженням нового національного класифікатора України ДК 009:2010, затверджено Зміни до Положення про реєстрацію платників ПДВ, затвердженого наказом Мінфіну від 07.11.11 р. № 1394.

Зокрема, у Положенні окремо прописаний порядок переходу на спрощену систему оподаткування для першої та другої груп і третьої та четвертої груп.

Також зазначено, що у разі переходу осіб із спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати ПДВ, на сплату інших податків і зборів, реєстраційна заява подається:

- не пізніше 10 числа першого календарного місяця, в якому здійснено перехід на сплату інших податків і зборів, установлених Кодексом, якщо такі особи відповідають вимогам, визначеним пунктом 181.1 Кодексу, при яких реєстрація платниками ПДВ є обов'язковою;

- не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками ПДВ та матимуть право на податковий кредит і виписку податкових накладних, якщо такі особи відповідають вимогам, визначеним пунктом 182.1 Кодексу, та вважають за доцільне добровільно зареєструватись як платники ПДВ.

З метою економії бюджетних коштів дозволено використання до 01.01.13 р. бланків Свідоцтв про реєстрацію сільськогосподарських підприємств як суб'єктів спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість (форма № 2-РС), виготовлених до набрання чинності цим наказом.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Особливості реєстрації платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Особливості реєстрації платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Особливості реєстрації платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Особливості реєстрації платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Особливості реєстрації платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Особливості реєстрації платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Особливості реєстрації платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Особливості реєстрації платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8