Бухоблік бланків довіреностей

Мінфін повідомив, що облік наявності та руху бланків суворого обліку та суворої звітності, зокрема довіреностей на одержання цінностей, ведеться на позабалансовому рахунку 08 "Бланки суворого обліку".


Бланки суворого обліку відображаються за умовною вартістю в установленому порядку. Збільшення залишку рахунку 08 відбувається при надходженні (прийнятті на облік) бланків суворого обліку. Нормативно-правовими актами з бухгалтерського обліку переоцінка бланків суворого обліку, зокрема довіреностей на одержання цінностей, що обліковуються на позабалансовому рахунку 08, не передбачена. Списання з балансу суми бланків довіреностей на одержання цінностей, зарахованих на позабалансовий рахунок, проводиться за ціною придбання.


МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ


ЛИСТ


від 02.10.2007 р. N 31-34000-10-27/20001


Щодо обліку бланків довіреностей


Міністерство фінансів України <...> щодо обліку бланків довіреностей ПОВІДОМЛЯЄ:


Відповідно до Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 30 листопада 1999 року N 291, облік наявності та руху бланків суворого обліку та суворої звітності, зокрема довіреностей на одержання цінностей, ведеться на позабалансовому рахунку 08 «Бланки суворого обліку». Бланки суворого обліку відображаються за умовною вартістю в установленому порядку. Збільшення залишку рахунку 08 відбувається при надходженні (прийнятті на облік) бланків суворого обліку. Нормативно-правовими актами з бухгалтерського обліку переоцінка бланків суворого обліку, зокрема довіреностей на одержання цінностей, що обліковуються на позабалансовому рахунку 08, не передбачена. Списання з балансу суми бланків довіреностей на одержання цінностей, зарахованих на позабалансовий рахунок, проводиться за ціною придбання.


Заступник Міністра Т. Єфименко


«ГоловБух» № 60 (539) жовтень 2007 р.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Бухоблік бланків довіреностей - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Бухоблік бланків довіреностей - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Бухоблік бланків довіреностей - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Бухоблік бланків довіреностей - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Бухоблік бланків довіреностей - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Бухоблік бланків довіреностей - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Бухоблік бланків довіреностей - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Бухоблік бланків довіреностей - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8