Бланки суворого обліку

З 1.01.2008 р. прибуткові та видаткові касові ордери знову стали бланками суворого обліку.   


Враховуючи, що бухгалтери вже не можуть самостійно роздруковувати прибуткові та видаткові касові ордери безпосередньо з «1С» чи іншої програми (згідно з пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення порядку виготовлення бланків цінних паперів і документів суворого обліку» від 19.04.93 р. № 283 виготовлення бланків цінних паперів і документів суворого обліку здійснюється тільки на державних спеціалізованих підприємствах, які охороняються органами внутрішніх справ), то тепер ці бланки повинні купуватися на підставі спеціальної прибутково-видаткової накладної ф. СЗ-1 і довіреності ф. М-2 за наявності паспорта особи, яка їх придбаває. Типові ж форми касових ордерів, затверджені наказом Мінстату від 15.02.96 р. № 51, є дійсними, але тепер вони друкуються тільки спеціальними державними підприємствами із зазначенням серії на ВКО та серії та номера на ПКО.


ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА


ЛИСТ


від 11.02.2008 р. N 1144

Про розгляд листа

Державній комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва розглянув Ваш лист від 24.01.2008 р. N ДК 01-05 та повідомляє наступне.


Згідно з постановою КМ України від 6 червня 2007 р. N 809 «Про доповнення додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 19 квітня 1993 р. N 283» прибуткові та видаткові касові ордери знову стають бланками суворого обліку.


З 1 січня 2008 року бухгалтери не можуть роздруковувати прибуткові та видаткові касові ордери безпосередньо з «1С» чи іншої програми так, як згідно з п. 1 постанови КМ України «Про встановлення порядку виготовлення бланків цінних паперів і документів суворого обліку» виготовлення бланків цінних паперів і документів суворого обліку здійснюється тільки на державних спеціалізованих підприємствах, які охороняються органами внутрішніх справ. Тепер ці бланки повинні купуватися на підставі спеціальної прибутково-видаткової накладної ф. СЗ-1 і довіреності ф. М-2 за наявності паспорта особи, яка їх придбаває.


Згідно з розділом II додатка до постанови КМ України від 19 квітня 1993 р. N 283 «Про встановлення порядку виготовлення бланків цінних паперів, документів суворого обліку» касові ордери є бланками документів суворого обліку.


Типові форми касових ордерів, затверджені наказом N 51 «Про затвердження типових форм первинного обліку касових операцій», є дійсними, але тепер вони друкуються тільки спеціальними державними підприємствами із зазначенням серії на ВКО та серії та номеру на ПКО.


Заступник Голови  Г. М. Білоус

Джерело інформації: «ГоловБух» № 11 (562), лютий 2008 р.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Бланки суворого обліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Бланки суворого обліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Бланки суворого обліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Бланки суворого обліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Бланки суворого обліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Бланки суворого обліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Бланки суворого обліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Бланки суворого обліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8