О туристической деятельности без получения лицензии на турдеятельность

 

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ТУРИЗМУ І КУРОРТІВ

ЛИСТ

 

від 20.08.2010 р. N 1.3/08-826

Щодо здійснення туроператорами турагентської діяльності у сфері виїзного туризму без отримання ліцензії на турагентську діяльність

 

Державною службою туризму і курортів розглянуто лист від 12.08.2010 N 33 щодо надання роз'яснення та повідомляється наступне.

Відповідно до статті 5 Закону України "Про туризм" (далі - Закон) туристичні агенти (далі - турагенти) - юридичні особи, створені згідно із законодавством України, а також фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють посередницьку діяльність з реалізації туристичного продукту туроператорів та туристичних послуг інших суб'єктів туристичної діяльності, а також посередницьку діяльність щодо реалізації характерних та супутніх послуг, і які в установленому порядку отримали ліцензію на турагентську діяльність.

Відповідно до статті 15 Закону туроператор, розмір фінансового забезпечення якого становить суму еквівалентну не менше ніж 10000 євро, має право надавати послуги виключно з внутрішнього та в'їзного туризму. Однак, відповідно до статті 17 Закону туроператор може здійснювати також і турагентську діяльність без отримання ліцензії на турагентську діяльність. Розмір фінансового забезпечення турагента має становити суму, еквівалентну не менше ніж 2000 євро.

Зважаючи на вищевикладене, туроператор із внутрішнього та в'їзного туризму, на думку Держтуризмкурортів, може здійснювати також і турагентську діяльність у сфері виїзного туризму без отримання ліцензії на турагентську діяльність.

 

Заступник Голови 

С. В. Сьомкін 

  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8